1300 convivium
en todo o mundo
Home » » Produtores

Produtores

TIPOLOXÍA DE PRODUTORES E CRITERIOS DE DE PRODUCIÓN:


  • Panadeiros: empregar fariñas ecolóxicas nacionais, de variedades antigas de gran, fermento nai e receitas tradicionais da zona.
  • Charcuteiros: empregar produtos ecolóxicos (con certificación ou sen ela) e sen aditivos.
  • Viticultores e oleocultores: empregar prácticas agrícolas respectuosas co medioambiente e  variedades autóctonas de vide e oliveiras.
  • Queseros e outros produtos lácteos: empregar leite procedente de animais alimentados sen transxénicos e animais procedentes do propio rabaño que pasten e coman produtos ecolóxicos.
  • Gandeiros:  producir de forma ecolóxica, sen alimentos transxénicos para os animais.
  • Compra directa a produtores de froita e verdura producida de forma respectuosa co medioambiente (con certificación ecolóxica ou sen ela).
  • Peixe: deberá proceder de pescas sustentables. Consultar anexos de artes de pesca permitidas e lista de especies en risco de extinción que non están permitidas en pratos Km0.
  • Outros: sal, azucre, chocolate, etc. se é posible, procedentes do Arca do Gusto, Baluarte ou Tutelado Slow Food.

SHARE

About Leonor Lorenzo

0 comentarios :

Publicar un comentario