As actividades de convivium son moi importantes para Slow Food, ao facilitar o encontro dos socios e a compartición dos intereses que os unen. Non existe límite! Velaquí algunhas ideas:
- Degustacións e ceas con produtos bos, limpos e xustos, ou produtos do Arca e dos Baluartes da túa rexión, con invitación aos produtores a fin de contactalos cos socios ou coa prensa local; organizar bufés para os socios;
- Conferencias e reunións sobre temas de alimentación;
- Visitas de estudantes a mercados, granxas ou produtores;
- Xiras gastronómicas locais: visitas a granxas, produtores artesáns, tendas especializadas e adegas;
- Actividades de educación sensorial para nenos, novos e adultos;
- Eventos de recadación de fondos: poxas, ceas, loterías, etc., para os proxectos de Baluartes ou de Terra Nai nos países en vías de desenvolvemento ou para o proxecto dos 10.000 hortos en África;
- Clases de cociña e cursos de educación do gusto;
- Intercambios con outros convivium;
- Hortos escolares nas escolas de ensino primario;
0 comentarios :
Publicar un comentario