TIPOLOXÍA DE PRODUTORES E CRITERIOS DE DE PRODUCIÓN:
- Panadeiros: empregar fariñas ecolóxicas nacionais, de variedades antigas de gran, fermento nai e receitas tradicionais da zona.
- Charcuteiros: empregar produtos ecolóxicos (con certificación ou sen ela) e sen aditivos.
- Viticultores e oleocultores: empregar prácticas agrícolas respectuosas co medioambiente e variedades autóctonas de vide e oliveiras.
- Queseros e outros produtos lácteos: empregar leite procedente de animais alimentados sen transxénicos e animais procedentes do propio rabaño que pasten e coman produtos ecolóxicos.
- Gandeiros: producir de forma ecolóxica, sen alimentos transxénicos para os animais.
- Compra directa a produtores de froita e verdura producida de forma respectuosa co medioambiente (con certificación ecolóxica ou sen ela).
- Peixe: deberá proceder de pescas sustentables. Consultar anexos de artes de pesca permitidas e lista de especies en risco de extinción que non están permitidas en pratos Km0.
- Outros: sal, azucre, chocolate, etc. se é posible, procedentes do Arca do Gusto, Baluarte ou Tutelado Slow Food.
0 comentarios :
Publicar un comentario