1500 convivium
en todo o mundo
Home » » Produtores Slow Food

Produtores Slow Food

Esta é a rede de pequenos produtores certificados como Slow Food por nós en Galicia. Queres unirte?



Casa do Carracedo

Que vende? Carne de becerro criada de xeito tradicional.

Web: https://www.slowfoodcompostela.es/2017/09/granxa-do-carracedo.html
E-mail: jcarracedovazquez@gmail.com
Teléfono: 676 196 243
Lugar: Abadín (Lugo)


Horta O Devalo

Que vende? Tomate (Negro de Santiago, Avoa de Osedo e Apimentado), Faba (asturiana e verdina), Pataca Kenebec e Baraka, Cebola de betanzos e ceboleta, Cabaza  Guernica e cacahuete, Kale riza  e Kale nero di Toscana (variedade herdanza italiana), Repolos picudo e Col de Milán, Coles de bruxelas, Nabizas e Grelos (de Monfero, de Lugo e de Santiago), Acelgas (amarela, verde, laranza, vermella e rosa), Cenoura (laranxa, amarela, vermella e púrpura), Coliflor, Brécol, Bimi, Sprouting brocoli, Amorodos, Pementos (de Oimbra, de Padrón, morrón e de Piquillo), Porros, Escarola, Leituga, Remolacha, Rabaniños (vermellos, rosas, brancos e amarelos), Trigo do país, Centeo do país, Chícharos, Chícharos bágoa, Tirabeques, Cogombros, Calabacín, Xudía e Berenxena.

Web: www.facebook.com/hortaodevalo
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012253573919
E-mail: amoitaldavila@gmail.com / hortadevalo@gmail.com 
Teléfono: 654 502 332
Lugar: Mesía (A Coruña)


A Horta de Antía

Que vende? Produtos autóctonos de tempada coma o tomate negro de Santiago e o Avoa de Osedo; pementos coma o grande de Couto, Oimbra, Arnoia, Piquillo, de Padrón; grelos; repolo de Betanzos; cebola de Betanzos e produtos comúns como a pataca, xudía, espinaca , acelga, brócoli...


E-mail: Jmhh08@hotmail.com
Teléfono: 639 042 364
Lugar: Mandaio (Cesuras)


Miguel Negreira Rabuñal

Que vende? Patacas de Coristanco.

Web: www.facebook.com/agropecuarianela
E-mail: agropecuarianela.nela@gmail.com 
Teléfono: 620 405 335 / 981 733 294
Lugar: Coristanco (A Coruña)



Tres Fuciños

Que vende? Porco celta: chorizo galego, chorizo cular, salchichón, panceta, costeletas, bistés do xamón...

Webhttps://porcoceltaonline.com/
Facebook: https://www.facebook.com/tresfucinos/
E-mail: administracion@tresfucinos.gal
Teléfono: 619 766 713
Lugar: Castro de Carballedo (Lugo)
Puntos de venda para o consumidor final: Cárnicas O'Xurés (Ourense), Tenda ecolóxica Oibio (Ourense).


Horta da Lousa

Que vende? Acelga, Albahaca Italia, Alcachofa, Amorodo, Anthemis Tinctoria Margarita, Apio, Aromática, Begonia Doublet®, Berenxena, Brécol, Cabaza Butternut, Cabaza Halloween, Calabacín, Calibrachoa®, Canónigos, Carpobrotus Edulis Uña de Gato, Cebola de Betanzos, Cebola de Cedo, Cebola do País, Cebola Vermella, Cebollino, Cenoura, Chícharo, Col Crespa Kale, Col Galega Berza, Col Galega Berza Rizada, Coles de Bruselas, Coliflor, Coliflor Violeta, Crasa, Dalia, Espárrago, Espinaca, Faba Asturiana, Faba Riñón, Guindilla Doce, Guindilla Picante, Hierbabuena, Leituga Catro Estacións, Leituga Escarola, Leituga Folla Carballo Verde, Leituga Folla Carballo Vermella, Leituga Lisa, Leituga Maravilla, Leituga Raíña de Maio, Leituga Riza, Leituga Romana Orella de Burro, Lombarda, Melisa Citronella, Melón Pel de Sapo, Melón Redondo, Menta Egipcia, Menta Piperita, Orégano, Pak Choi, Pemento Celta, Pemento Couto, Pemento Italiano, Pemento Morrón, Pemento Morrón Amarelo, Pemento Ourense, Pemento Padrón, Pemento Piquillo, Pemento Piquillo Laranxa, Pepino, Petunia Surfinia®, Petunia®, Porro, Prixel, Remolacha, Repolo Chato Liso Col Branca, Repolo Chato Rizo Col de Milán, Repolo Corazón 45 Días, Repolo Corazón 60 días, Repolo de Betanzos Bacalan, Romanesco, Ruda, Sandía Pata Negra, Sempreviva Statice, Tirabeque, Tomate, Tomate Avoa de Osedo, Tomate Campero, Tomate Cherry, Tomate Cherry Negro, Tomate Corazón de Boi, Tomate Cuello Verde, Tomate do País, Tomate Fandango, Tomate Juanito, Tomate Negro de Santiago, Tomate Raf, Tomate Rosado, Tomillo, Verbena®, Xeranio Trepador®, Xeranio Zonal Grande®, Xeranio Zonal®, Xudía Bos Aires Vermella, Xudía de Enrame.


Na granxa venden tamén tenreira galega suprema por res completa.

Web: hortadalousa.com
Facebook: https://www.facebook.com/hortadalousa/
E-mail: info@hortadalousa.com 
Teléfono: 636 859 401 / 981 685 186
Lugar: Cerceda


Cooperativa Condado de Paradanta

Que vende? Mel de Bosque, Mel de Eucalipto, Mel de Castiñeiro, Noces con Mel, Xalea Real con Mel, Pole galego de produción ecolóxica e Requeixo das Neves.

Teléfono:  986 664 602/629 813 675
E-mail: comercial@requesonymiel.com
Lugar: As Neves (Pontevedra)


Trigo y Limpio

Que vende? Fariña de trigo da variedade Callobre, o trigo verdadeiramente galego e recuperado recentemente. 

Email: hola@trigoylimpio.com
RRSS: @trigoylimpio
Teléfono: 625 721 965
Lugar: Pexegueiro (Tui)
Tenda online: https://www.trigoylimpio.com/harina-gallega-online/
Puntos de venda Galicia e resto de España: https://www.trigoylimpio.com/harina-gallega-de-trigo-callobre-puntos-de-venta/


Terras da Mariña S. Coop. Galega

Que vende?  Faba de Lourenzá, Faba Verdina e Fabas de Lourenzá en conserva (Ensalada de Fabas de Lourenzá, Fabas de Lourenzá con bacalao, Fabas de Lourenzá con setas, Fabas de Lourenzá con pulpo e Fabas de Lourenzá con callos). 

Elaboradas a base de "IXP  FABA DE LOURENZÁ", dunha maneira totalmente artesanal.

Web: www.terrasdamariña.com 
E-mail: info@terrasdamarina.es 
Facebook: www.facebook.com/terrasdamarinacoop/?ref=ts&fref=ts 
Teléfono: 982 121 406 
Móbil: 618 365 341 
Lugar: Lourenzá (Lugo)
Puntos de Venda

A CORUÑA

- Campo Capela, S. Coop. Galega -------------------- Pontedeume
- Charcutería Seco ------ Área Central, Santiago de Compostela
- Mundo Galego -----------------------------R/Galera, 40; A Coruña
- O Cebreiro Calidade ----------------R/Ángel Senra, 7; A Coruña

LUGO

- A Tenda de Manolo ------------------- A Hermida, A Pontenova
- Carnicería Mosquera -----------------------------------Arzúa, Lugo
- Hortas de Mondoñedo -------- Plaza da Catedral, Mondoñedo
- Irmandiños, Clun ------------------------------ A Devesa, Ribadeo
- Panaderia Raposo ------------------- C/Eduardo Pondal, 1; Lugo
- Tandy Lourenzá ---------------------------------------------Lourenzá

PONTEVEDRA

- Cibus Navia ------------------------------------C/teixugueiras; Vigo
- Bodegas Litan -----------------------------------Chapela, Redondela


Cabrizanca

Que vende? Cabritos de raza autóctona galega.

E-mail: cmatvar@hotmail.com
Teléfono: 679 46 28 69
Lugar: Santiago de Compostela


Pazo Quinteiro da Cruz

Que vende? Té (verde, brando e de poda), Mel natural e Albariño D.O. Rías Baixas.

Web: http://pazoquinteirodacruz.es/es/
E-mail: info@pazoquinteirodacruz.es
Teléfono: (+34) 619 110 806, (+34) 635 592 215
Lugar: Ribadumia


Ruser Lomos

Que vende? Carne de Boi e Vaca.

Web: https://www.ruserlomos.es/
E-mail: carnicasruser@gmail.com
Teléfono: 626 784 664
Lugar: Outes (A Coruña)


Pementos Carmucha

Que vende? Pementos de Herbón. Envasadora da "D.O.P. Pemento de Herbón"

Web: https://pimientosherbon.com/
E-mail: pementoscarmucha@gmail.com 
Teléfono: 649 21 81 35
Lugar: Herbón (A Coruña)
Tenda online: https://pimientosherbon.com/tienda/


Labrecos

Que vende? Horta

Web: https://www.facebook.com/LABRECOS
E-mail: labrecos@gmail.com
Teléfono: 620 779 304
Lugar: Ameixenda – Oza-Cesuras


Comunidade de Montes de Couso

Que vende? Shiitake e froitos vermellos (en fresco e en marmelada)

Webhttp://montescouso.blogspot.com/
E-mail: montesdecouso@gmail.com 
Teléfono: 609 44 26 37 (Xosé Antón)
Lugar: Gondomar

















La Despensa D'Lujo

Que vende? Garavanzo lechoso verde gordo, judión nas súas variantes (branca, negra e rosa), guisante lágrima, alubia verdina, alubia blanca, garavanzo lágrima, lentellas de distintas variedades (beluga ou caviar, amarela ou canaria, verde ou de puy, pardina, castelá, roxa pelada ou partida entre outras), arroces nas suas variantes (bomba, vaporizado, thai ou jazmin, arborio, rojo, negro…), semillas (chía, soja, quinoa…), alubias de distintas variedades.


Webhttps://www.ladespensadelujo.com/
E-mail: ladespensadelujo@gmail.com
Teléfono: 681 09 67 29
Lugar: Coristanco


Alcrique da Terra

Que vende? Produción agrícola e gandeira,  incluíndo a produción orgánica, en superficies ao descuberto e/ou en invernadoiro. Comercialización de produtos  hortofructícolas, confeituras e herbas aromáticas para  infusionar.

Web: https://espazo.coop/es/cooperativas/alcrique-s-coop-xuvenil-galega/
E-mail: alcrique.eco@gmail.com
Teléfono: 697 221 257
Lugar: Tomeza (Pontevedra)


Es Casero

Que vende? Tomate, cabaza violina, cabaciña, berenxena, leituga, perexil, pemento verde, pemento vermello, pemento amarelo, brócoli, col de Bruselas, kale lombarda, nabizas, grelos, repolo, cebola, ceboleta, allo porro, faba...

Teléfono: 635 01 36 67 (Carlos)
E-mail: infoescasero@gmail.com


Verín Biocoop S.C.G.

Que vende? Vacún, cordeiro, cabrito e leite.

Teléfono: +34 988 412 549 / +34 609 334 507
Web: www.verinbiocoop.com 
E-mail: sede@verinbiocoop.com
Lugar: Verín (Ourense)
Cooperativa formada por 28 ganderías da provincia de Ourense.


Asoporcel

Asociación formada por 73 produtores de porco celta repartidos por toda Galicia.

Que vende? Porco celta.

E-mail: asoporcel@asoporcel.es
Teléfono: 982 226 252
Web: asoporcel.es 
Lugar: Lugo





SHARE

About Leo

0 comentarios :

Publicar un comentario