1500 convivium
en todo o mundo
Home » » Cociñeir@s Sostibles de Galicia

Cociñeir@s Sostibles de Galicia

Slow Food, a través das Comunidades do Alimento, promove a importancia de fortalecer os vínculos das persoas cos alimentos tradicionais, para asegurar a sustentabilidade e a biodiversidade, así como o arraigamento co territorio e a súa cultura.

Para nós a gastronomía é un pilar fundamental da nosa terra e por iso, en Slow Food Compostela, queremos recordala e protexela. Para tal fin nace a Comunidade "Cociñeiras e Cociñeiros Sostibles de Galicia". Elas e eles, xunto cos pequeno/as produtore/as, son os responsables de cumplir con este obxectivo.



Presentámosvos aos seus membros:


Restaurantes Km 0

Pablo Viñas Alonso naceu en A Coruña donde comezou a relacionarse cos mellores produtos da gastronomía, o que fixo do seu paladar o maestro da súa carreira profesional. Dirixeu e aconselleu hoteis de luxo, complexos, restaurantes e compañías multinacionais de alimentos.  A súa comida foi saboreada nos restaurantes de Manhattan, Os Ánxeles, Miami, Puerto Rico e a República Dominicana onde os clientes puideron degustar os mellores produtos servidos por este chef. 


Leonardo Cao Mena, cociñeiro do Divino Vinoteca en Culleredo (A Coruña), sempre tivo o obxectivo desde que abriron, de consolidarse coma un dos mellores restaurantes de carne de España. Naceu en Bos Aires, arxentino de sangre galega por parte de pai e alemán por parte dos avós maternos. Pero cumple tódolos tópicos: é un tolo do fútbol e da parrilla. No seu restaurante só utiliza animais de aquí. Interésalle coñecer a  trazabilidade, de que se alimentan.

Luis Sendón é o cociñeiro e propietario do restaurante o Neixón. Formado na escola de hosteleria de Foz e de Palma de Mallorca, é un defensor da cociña pura e tradicional da zona de Carnota e da utilización dos seus produtos.


Manuel Domínguez Canosa, nado en Mazaricos, mudouse a Santiago con 17 anos para estudar e logo xa se quedou por cuestións de traballo. Decidiu ser cociñeiro porque desde pequeno era algo que lle gustaba facer na súa casa e por iso tíñao moi claro. O que máis lle gusta é a cociña tradicional galega. Nun futuro gustaríalle, ademais de seguir aprendendo, poder axudar na formacion de novos cociñeiros ensinándolle a cociña de toda a vida para que non se perda a nosa maneira de cociñar.


Mari Carmen Mogo Maza, é a cociñeira da Bodeguilla de San Lázaro, alí onde o antigo camiño das peregrinacións xacobeas ingresa feliz no xiro de Santiago para concluír periplo. Esta taberna decora pois a paisaxe compostelá primixenia que recibe ao peregrino e que regala a este un algo do asombro necesario para que a conclusión dun camiño non resulte nunca cousa vacua.


Diego García Pereira é o cociñeiro da Bodeguilla de Santa Marta, a terceira das Bodeguillas compostelás inaugurada o 19 de setembro de 2012. Ten similares características ás dúas  bodeguillas anteriores, pero cun punto de personalidade propia que se reflicte na decoración minimalista e elegante. Destacan a moi variada carta de viños e a calidade dos produtos que tan ben definen ás  Bodeguillas.


María del Carmen Rey Moreira é a cociñeira da Bodeguilla de San Roque, a primeira das tres que existen hoxe en día en Compostela. A súa clientela atopa alí unha xanela que desde o reino da gastronomía permite mirar cara a territorios poboados por soños pracenteiros e fermosos: o emporio da cociña tradicional, o dos ibéricos e o dos queixos, o dos produtos finos de tempada e tamén o dos viños máis competentes e sosegados. 


Valeria Terrone González traballa en Galeguesa Vigo, un local onde poderás degustar a auténtica  Galeguesa, elaborada artesanalmente con gando de crianza propia, combinada cos mellores produtos galegos, pan artesán do día, queixos artesáns e verduras de tempada de produtores de proximidade. 


María del Carmen García Céspedes de 32 anos, é a segunda cociñeira do Next Door, despois de Pablo Viñas. Acabou traballando na cociña despois de facer un curso por necesidades laborais e cousas do destino que lle encantaba o que facía. Compaxina o seu traballo co coidado de 5 nenos (o maior ten 13 anos e a pequena 6) o que a converte na nosa heroína. 




Comedores Escolares Km 0

O seu nome é Óscar Fernández Paz. É Técnico Superior en Restauración e TEAT en Turismo, pero de profesión cociñeiro. Logo de pasar por cociñas de varios e diversos perfís e por diferentes departamentos do sector turístico, desembarca no centro actual donde traballa: o CEIP Xacinto Amigo Lera, en Portomouro (Val do Dubra). Un centro público, con xestión pública, cos cartos de todos, e con persoal funcionario. Desde xa fai preto de 6 anos, desempeña o cargo de oficial de cociña.


SHARE

About Leo

0 comentarios :

Publicar un comentario