Algareira® by Silvina Muñoz

Silvina Muñoz é a responsable dun proxecto comprometido coa contorna, o labor social e o coidado do medio ambiente no que prima o natural e que pensa en persoas con intolerancias, ao mesmo tempo que incorpora algas ou ofrece tortas e bolería de diferentes países sen descoidar o tradicional.

Os doces con sabor a mar de aúnan as raíces arxentinas e galegas de Silvina. A reposteira desenvolveu diferentes receitas non só para incorporar as algas ás súas creacións, senón tamén para crear unha pastelería especializada en intolerancias e dietas especiais sen descoidar a tradicional, co obxectivo de que todos os cidadáns poidan gozar dun doce.

Muñoz, que aposta polo natural, personaliza os seus produtos segundo as necesidades de cada cliente. Ten formación como chef de hospitais e destaca a importancia de ter coñecementos sobre dietología, bromatoloxía ou nutrición no seu traballo. A materia prima que usa esta emprendedora, gañadora dunha bolsa Ruraltvity de impulso a proxectos de mulleres no rural, procede na maior parte dos casos do cultivo ecolóxico, sostible e quilómetro 0 do que son responsables mulleres que, como ela, forman parte de Fademur.

Silvina Muñoz (segunda pola esquerda), durante os premios Ruraltivity.

Muñoz é natural de Mendoza (Arxentina) e comezou o seu proxecto como unha pastelería normal que acabou derivando nunha especializada en intolerancias. 'Silvina Muñoz. Artesanías e sobremesas' foi o punto de partida dunha iniciativa da que Algareira formaba parte como a área especializada no uso de algas ata que absorbeu o proxecto.

Todo iso, con todo, está unido pola aposta polo natural da responsable do negocio. "Ser unha pastelería natural elimina moitas intolerancias e fai que poida ser compartida. Non ten químicos, nin aditivos, nin conservantes. Todo se fai de forma manual e artesanal, por iso nosa produción é limitada", explica Silvina.

A firma é a única certificada por Acega en Costa da Morte e traballa con asGLUTdiece, unha asociación de enfermidades raras de Barcelona que vai da man do Hospital de San Juan de Déu.


"O 50% do meu traballo é a materia prima que teño, o 90% procede de produtoras do rural, de artesás, de veciñas... Facer unha economía circular é a mellor maneira de saír adiante. Vas máis lento, pero estás a xerar esa riqueza e ese valor engadido no produto", explica a creadora de Algareira, que se forma de forma continua e que usa as mazás, cenorias ou herbas aromáticas que crecen na súa horta sen agroquímicos.


SABOREAR A COSTA DA MORTE A TRAVÉS DO CHOCOLATE

Tempera o chocolate a temperatura ambiente e a partir desta materia prima crea tres dos seus bombones patentados. Os ovos de Pascua de Camariñas son unha mestura entre Arxentina e Galicia e teñen certificación do encaixe de Camariñas comestible; o Palillar son palillas antigas replicadas en chocolate; e os Percebes convertéronse nun dos produtos estrela.


Algareira® by Silvina Muñoz homenaxea Galicia a través dos seus produtos. "Quero que a xente se poida levar un bocado doce da zona na que está. Por que non mesturar o sabor do mar e as algas co chocolate para que che leve a lembrar que estiveches nas diferentes zonas da Costa da Morte? Aquí xorden as Caramiñas, as galletas Prestige e os bombóns", explica. 

Tamén imparte formación para que as familias aprendan a cociñar "cousas sinxelas" que lles faciliten o día a día. "Adoitan vir persoas que teñen nenos con intolerancias para aprender a facer algunhas cousas fáciles e rápidas con materia prima que teñan en casa", indica a reposteira, que concreta que as formacións se realizan no inverno segundo a demanda existente.



Contacto:

Algareira® by Silvina Muñoz
Antonio Vázquez Mouzo 18, 15129 Vimianzo (A Coruña)
☏ 657 11 53 72 | ✉ algareira.silvinamunoz@gmail.com


Ningún comentario:

Publicar un comentario