O Xeodestino Terras de Santiago, que conforman Ames, A Baña, Boqueixón, Brión, Negreira, Padrón, Rois, Santa Comba, Teo, Val do Dubra e Vedra, organizou o pasado luns 5 de maio, a xornada *O Fío Verde*, primeira acción da aposta do xeodestino por promover o turismo na comarca a través dunha gastronomía baseada na produción ecolóxica, de calidade e de quilómetro cero.
Así, a xornada que se desenvolveu na Quinta da Auga (Compostela), espazo dentro da nosa rede KM 0, reuniu a unha vintena de produtores locais con restauradores. O obxectivo era dotar aos restaurantes dunha materia prima ecolóxica, de inmellorable calidade e de quilómetro cero que lles permita dar un salto adiante á gastronomía e convertela nun dos eixos principais da promoción turística desta área, xunto aos seus recoñecidos atractivos paisaxísticos, culturais, naturais e patrimoniais.
O Fío Verde contou con produtores locais de leite, queixo, horta de tempada, pasta fresca, produtos cárnicos e outros. O obxectivo era que os restauradores da área de influencia do Xeodestino Terras de Santiago poidan incorporar estes produtos á súa lista de provedores.
Máis información:
Ningún comentario:
Publicar un comentario