O pasado sábado 5 de setembro celebrouse no Hotel***Restaurante Rías Altas de Barreiros o primeiro de catro xantares que percorrerán Galicia evocando as tempadas gastronómicas. O evento cebrouse cunha asistencia de 24 persoas, xa que por mor do escenario covid, a recomendación do manual do Ministerio é de non sobrepasar os 25 asistentes. Ata Barreiros desprazáronse 20 blogueiros especializados en gastronomía -algúns tamén en viaxes- que tiveron a oportunidade de degustar produtos de calidade da zona. Tamén estiveron Ana Belén Ermida Igrexas, alcaldesa do Concello de Barreiros e Tania Hermida Varela, de Turismo A Mariña Lucense. O presidente da Mancomunidade de Concellos de A Mariña Lucense, Fran Cajoto, tivo unhas palabras de benvida para tódolos comensais que alí se congregaron.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPQ_ExZnNHWQbL2AaeCKy5gjEzyePqm-6MT8UITJiFVO8z8NANLIvmkcGFk4i1k9d7XDyPhLZid0fvpNvXqciK_2EHXM9lPVpny4ysxAzPJB2VKjCHXlxpGrE0UnhHd_CQbJ7fdg408_Y/s320/Imagen4.png)
Dada a ubicación do Rías Altas, en plena zona da Faba de Lourenzá, o prato principal foi centrado neste produto que estivo acompañado doutros produtos certificados como o cordeiro ecolóxico. A elección do restaurante veu determinada, en grande medida, por ser un dos nosos Km 0. Coñecemos o bo facer da súa cociña, o respecto que teñen pola orixe dos produtos cos que traballan, e Felisa, a súa cociñeira, busca conservar as receitas tradicionais de sempre, dándolle protagonismo á materia prima por enriba da elaboración.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyWx30J7h87KQiBanjB5cgfBWxs7V-QOwSrQS_Cbc5o3WlkUJKTTT2i_7GQlwnSY2QOzNdmkmSzbIpNITbEo6o5ktcx_VUbXyCL6opdf6KBlGnrt__1FE_h23Q1elu0ago3qiSvodZMRI/w625-h368/comida.png)
Para a sobremesa, contamos cos licores do consello regulador de augardentes e licores tradicionais de Galicia. Os comensais puideron degustar a súa augardente de herbas, o seu licor café, augardente envellecida e augardente de Galicia. Non faltaron o café e as infusións ecolóxicas. Todo isto moi ben acompañado polos viños das catro adegas que compoñen a I.X.P. Ribeiras do Morrazo: Bodega Os Areeiros, Adega Ardán, Mercedarios Monasterio San Juan de Poio (o único viño de Galicia elaborado nun convento) e Bodega Reboraina.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFMVqAx1BdDSlwkk54rr-dn9mqJiRGNkTOn1GzQUE9YoImKtPODu5zgSVxgLPYFT4OOHikW6Y6paScXI0mVqgZltG2YPXu7bwutWvOsof4VUuI5GqUvH1h1ElA7LdXpFFO6kQqKWVAgDY/s320/IMG_7135.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilV4fkRiCK9o-XqFF3kJiwfksIaFBxROEa1pN906bx1U2wRdJMY4P-IB4i-tNiCd4QoUp_TH7dnXD7doBN_t4l_1RDw3Y6NpVUVCd2dDOShPHxgPb_FRUBViBGMhrVXm9Www2QaYd0CKY/s320/IMG_7193.jpg)
0 comments :
Publicar un comentario