1500 convivium
en todo o mundo
Home » » Condado de Paradanta

Condado de Paradanta

Céntranse na elaboración do queixo popularmente coñecido como "Requeixo das Neves" e na extracción e envasado de Mel. 


Alejandro Martínez, presidente da cooperativa Condado-Paradanta, aprendeu a facer o requeixo de neno, véndoo elaborar na casa familiar e consumíndoo: «Recordo como desde ben pequeno viñan persoas a  merendar o  requeixo a casa e como o meu avó, Manuel Martínez, ía a todas as feiras da zona a cabalo para vendelo». O proceso é basicamente o mesmo, non incorporan tecnoloxía, pero en vez dunha  pota de 40 litros de leite, agora leva 600 litros, para producir uns 300 quilos ao mes.


Alejandro está á fronte dunha cooperativa familiar na que tamén traballan outras tres mulleres (Lucía González, Ángela Rodríguez e Thayré Iglesias) e na que contan con Fran Sotelino como asesor gastronómico. Producen unhas dez toneladas de  requeixo ao ano e outras cinco de mel.

Premios

Distinción de Bronce, categoría Meles  Multiflorales. Catas de Galicia 2014.
Distinción de Prata, categoría Meles  Multiflorales. Catas de Galicia 2011.
Cooperación e desenvolvemento territorial, como exemplo de aproveitamento dos recursos naturais e tradicionais da zona, en réxime de cooperativa. Cumes do  Suido 2013.

Produtos

Mel de Bosque, Mel de Eucalipto, Mel de Castiñeiro, Noces con Mel, Xelea Real con Mel, Pole galego de produción ecolóxica e Requeixo das Neves.




SHARE

About Leo

0 comentarios :

Publicar un comentario