Silvina Muñoz é a responsable dun proxecto comprometido coa contorna, o labor social e o coidado do medio ambiente no que prima o natural e que pensa en persoas con intolerancias, ao mesmo tempo que incorpora algas ou ofrece tortas e bolería de diferentes países sen descoidar o tradicional.
Os doces con sabor a mar de aúnan as raíces arxentinas e galegas de Silvina. A reposteira desenvolveu diferentes receitas non só para incorporar as algas ás súas creacións, senón tamén para crear unha pastelería especializada en intolerancias e dietas especiais sen descoidar a tradicional, co obxectivo de que todos os cidadáns poidan gozar dun doce.
Muñoz, que aposta polo natural, personaliza os seus produtos segundo as necesidades de cada cliente. Ten formación como chef de hospitais e destaca a importancia de ter coñecementos sobre dietología, bromatoloxía ou nutrición no seu traballo. A materia prima que usa esta emprendedora, gañadora dunha bolsa Ruraltvity de impulso a proxectos de mulleres no rural, procede na maior parte dos casos do cultivo ecolóxico, sostible e quilómetro 0 do que son responsables mulleres que, como ela, forman parte de Fademur.
Silvina Muñoz (segunda pola esquerda), durante os premios Ruraltivity. |
Muñoz é natural de Mendoza (Arxentina) e comezou o seu proxecto como unha pastelería normal que acabou derivando nunha especializada en intolerancias. 'Silvina Muñoz. Artesanías e sobremesas' foi o punto de partida dunha iniciativa da que Algareira formaba parte como a área especializada no uso de algas ata que absorbeu o proxecto.
Todo iso, con todo, está unido pola aposta polo natural da responsable do negocio. "Ser unha pastelería natural elimina moitas intolerancias e fai que poida ser compartida. Non ten químicos, nin aditivos, nin conservantes. Todo se fai de forma manual e artesanal, por iso nosa produción é limitada", explica Silvina.
0 comments :
Publicar un comentario