1500 convivium
en todo o mundo
Home » » A Milpa do Salnés

A Milpa do Salnés

A Milpa do Salnés Sociedade Cooperativa Galega nace no 2020 por mor da VIII convocatoria da Fundación Juana de Vega, destinada a programas de apoio a empresas agroalimentarias. A súa idea de negocio foi unha das 4 finalistas do programa, culminando na implementación e seguimento do proxecto; é no ano 2021 que crean a súa cooperativa de traballo asociado, con apoio técnico de Espazocoop e a Fundación Juana de Vega.

As liñas de traballo da súa cooperativa baséanse na produción responsable e consciente, transformación, formación e investigación en temas relacionados con este tipo de agricultura e o medio ambiente. Para eles é importante poder contribuír positivamente coa súa contorna social, económica e ambiental, ademais centran moitas accións cara a colectivos máis vulnerables e desfavorecidos.

O seu produto estrela é Milpa - fariña de millo nixtamalizada e outros subprodutos a partir do millo nixtamalizado (como as famosas tortitas mexicanas) que é o resultado da mestura da cultura gastronómica mesoamericana e a tradición agrícola da Galicia Atlántica. Crean un produto dirixido a consumidores Latinoamericanos cuxo principal cereal na súa dieta é o millo, como a consumidores españois interesados en novas posibilidades para a súa dieta en base ao millo nixtamalizado.


Apostan por produtos a partires de millo nixtamalizado producidos con coidado, esmero e de maneira natural mediante unha agricultura de escala humana, que resulta nun alimento saudable, máis nutritivo e apto para o consumo de persoas con necesidades especiais de alimentación, como alérxicos ou veganos. Apostan por axudar aos seus clientes para coñecer as amplas posibilidades do millo para que enriquezan a súa dieta.

Levan varios anos testando diferentes variedades autóctonas de millo, validando o proceso de nixtamalización, deseñando a maquinaria de pequena escala para o procesamento e facendo análises organolépticos e físico químicos dos seus produtos. Agora atópanse na fase final da posta a punto do seu obradoiro para comezar a elaborar e por no mercado os seus produtos de millo nixtamalizado.

Nos últimos anos profundizaron nos aspectos de formación en agricultura biointensiva e nas asesorías para a mellora da xestión do solo. Xa impartiron máis de 60 formacións e chegaron a máis de 1.500 pequenos produtores de diferentes rexións de España. Agora mesmo teñen en marcha unha innovadora iniciativa para dar acompañamento continuo a pequenos produtores para a produción de alimentos a pequena escala no marco da súa Comunidade Biointensiva Milpa.


SOCIOS

Ofelia Gaitán Palacios, socia fundadora da Milpa do Salnés Sociedade Cooperativa Galega, nicaraguana e residente en España desde o ano 2017. Estudou na Universidade Centroamericana (UCA) a licenciatura en Ecoloxía e Recursos Naturais. Realizou unha mestría en Desenvolvemento Rural na Universidade Nacional Agraria (UNHA) ademais dunha especialización en Desenvolvemento Turístico Rural na Universidade de Ciencias Comerciais (UCC), así como diferentes posgraos en temas de medio ambiente e desenvolvemento rural.

Guillermo Rodríguez Barreiro, socio fundador da Milpa do Salnés, estudou na Universidade Nacional Agraria en Nicaragua a enxeñería agronómica, así como na Universidade de Vigo a enxeñería agrícola, realizou diferentes cursos de posgraos, ademais de diferentes cursos, talleres e seminarios en diferentes países latinoamericanos e europeos, que fortalecen a súa experiencia en temas de medio ambiente e agricultura en zonas tépedas e tropicais.

Contacto:


Rúa Vilariño 8
36968 Simes, Meaño (Pontevedra)

☏  663 110 657 | ✉ info@amilpadosalnes.com

Web: amilpadosalnes.com

 

SHARE

About Leo

0 comments :

Publicar un comentario