Pazo Quinteiro da Cruz, como bo representante dos espazos singulares de autoconsumo que noutrora foron os pazos galegos, é unha propiedade que máis alá do seu patrimonio cultural alberga unha produción de mel natural, viño Albariño con D.O. Rías Baixas, 100% monovarietal, e a primeira produción de té de España, onde se elabora té verde, branco e de poda, procesado artesanalmente, segundo o método tradicional chino.
Todo iso dentro dun xardín de Excelencia Internacional da Camelia, nomeamento concedido pola ICS International Camellia Society, o que confire a todos os seus produtos un aroma e sabor a flores e froitas únicos. Beatriz Piñeiro Lago é a encargada de recolectar e elaborar artesanalmente o té de Camellia sinensis. Dende hoxe, é tamén socia de Slow Food Compostela e novo membro da nosa rede.
Produtos:
Albariño D.O. Rías Baixas, Mel de Camelias, Té verde, Cosmética 100% natural
(enoterapia e camelia)
Dende o 5 de xullo de 2022, teñen o selo de "Artesanía Alimentaria de Galicia" para a elaboración do seu Té, outorgado pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal), e promovido para diferenciar as producións do campo e do mar que se elaboran de maneira tradicional, así como para protexer os seus produtores.
Contacto:
Teléfonos: (+34) 619 110 806
(+34) 635 592 215
E-mail: info@pazoquinteirodacruz.es
0 comments :
Publicar un comentario