Son dous mozos gandeiros que forman unha gandería familiar afincada en Arzúa. Dedícanse ao coidado e á crianza de cabras, ovellas e vacas, cun alto potencial xenético. As cabras que teñen son de raza Saanen, unha raza leiteira orixinaria de Suiza, de cor branca e o seu leite é ideal para o consumo de leite fresco, iogures, queixos frescos, etc... As ovellas son Lacaune frances, unha ovella rústica con moi boas calidades leiteiras, e unha recoñecida calidade na produción cárnica. E por último, as vacas que teñen son de dúas razas: unha cárnica, a Limousin, caracterizada polo seu rendemento e a súa boa calidade cárnica; e a outra, con aptitudes leiteiras, a Fleckvieh, raza de dobre propósito.
Muxen só unha vez ao día e fano polas mañás para obter leite recentemente muxido para a elaboración dos queixos. O seu leite non pasa polo tanque de refrixeración xa que ao finalizar o muxido transpórtase á queixería onde se elabora no momento. A súa filosofía é facer as cousas ben feitas, como se facían antes, tradicionalmente, creando así un sabor e unha textura única.
OS SEUS QUEIXOS
Meniña
Queixo láctico elaborado con leite cru de pastoreo, das nosas cabras Saanen. Formato cilíndrico duns 150g de peso. Cortiza enmohecida con desenvolvemento de Geotrichum e Penicillum candidum, corte cego de cor branca brillante, con textura moi cremosa, adherente ao padal e boa solubilidade en boca.
Sabor algo acedo de elevada intensidade e persistencia con aromas de animal (leite cabra), notas de iogur.
Curuxa
Queixo de pasta branda elaborada con leite cru de pastoreo, de ovellas Lacaune. Formato cilíndrico duns 300g de peso. Cortiza enmohecida con desenvolvemento de Penicillum candidum, corte cego de cor branca mate, con textura branda, cremosa e moi soluble.
Sabor lixeiramente acedo, con aromas de animal, elevada persistencia en padal (leite ovella), para os amantes do queixo.
Meiga
Queixo prensado, madurado, de leite cru de pastoreo, cabras Saanen. Formato cilíndrico duns 500g de peso. Cortiza natural de cor gris-parda, debido ao desenvolvemento natural de mofos na adega de maduración natural. Ao corte pode presentar algún ollo mecánico de pequeno tamaño cunha cor branca intensa da pasta.
Textura firme, cremosa e adherente ao padal cunha granulosidad fina, elevada intensidade de aroma limpo de leite de cabra e notas de terra mollada.
☏ 607 02 58 28 | ✉ info@casadonicio.com
Web: casadonicio.com
0 comments :
Publicar un comentario